Wegeniswerken in januari!

Vanaf 8 januari starten er wegeniswerken ter hoogte van het rondpunt van de Marktplaats Bibliotheek tot aan Hogestraat nummer 24.

Hierdoor zal er een gewijzigde verkeerssituatie van kracht zijn, gezien dit stukje Hogestraat niet meer toegankelijk zal zijn voor doorgaand verkeer.

De werken zullen drie weken in beslag nemen indien de weersomstandigheden dit toelaten. (maand januari)

Concreet naar omleidingen toe:

Vanuit het centrum van Hooglede zal u de Gemeenteschool kunnen bereiken door de omleiding te volgen via de Kerkstraat – Grote Noordstraat – Ommegangstraat – Hogestraat – Schoolstraat.

Komende uit de richting van Kortemark kan u de gemeenteschool bereiken via de Hogestraat – Akkerstraat – Kleine Stadenstraat (voor de school) Ieperstraat.

Ook de Kleine Stadenstraat blijft gedurende de werken steeds bereikbaar voor u als ouder.

Naar aanleiding van deze ingrijpende werken wordt het parkeerbeleid op de Marktplaats gewijzigd naar een parkeerzone met een beperkte parkeertijd van een halfuur waardoor u als ouder kan kort parkeren.

De parkeerplaatsen ter hoogte van de gemeenteschool blijven bereikbaar.

Details:

  • Van de vrijdagavond tot maandagochtend zal de Hogestraat wel toegankelijk zijn indien de weersomstandigheden dit toelaten.
  • De omleiding richting Kortemark gebeurt via de Roeselarestraat – Marktplaats – Kerkstraat – Grote Noordstraat – Ommegangstraat – Hogestraat.
  • De Kleine Stadenstraat is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Dus u als ouder kan wél steeds de Kleine Stadenstraat gebruiken. Deze maatregel wordt ingevoerd om het zwaar vervoer zoveel mogelijk te vermijden.
  • Er wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in de volgende straten:
    • Kerkstraat vanaf het kruispunt met de Hugo Verrieststraat tot aan het kruispunt met de Grote Noordstraat in de richting van de Grote Noordstraat
    • Ommegangstraat vanaf het kruispunt met de Grote Noordstraat tot aan de Veldstraat in de richting van de Veldstraat.
  • Bij vragen kan u terecht bij de mobiliteitsambtenaar: sophie.wittouck@hooglede.be of 051231391
Terug naar het overzicht