Gemeenteschool Hooglede

Winnaars gezocht

We zijn nog steeds op zoek naar enkele winnaars van onze actie 'Koetje Kakjes Exotic' t.v.v. de bosklas van het zesde leerjaar. Heel wat mensen kochten een steunkaart, waarvoor nogmaals onze dank. Enkele mensen met een winnende lotje kwamen hun prijs nog niet ophalen, waaronder de hoofdprijs! De winnaars kunnen hun prijs nog komen afhalen tot eind augustus 2018.


CurieuzeNeuzen

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een wetenschappelijk onderzoek waarbij de bevolking de handen uit de mouwen steekt. Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen burgers data over luchtkwaliteit. Zo helpen ze mee om een uitdagend wetenschappelijk probleem op te lossen. De bedoeling is om luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen, zowel in de stad als op het platteland. Onze school is geselecteerd om mee te doen aan dit onderzoek. Wij meten de lucht in de Hogestraat.


Kippenfestijn 2 juni

Op zaterdag 2 juni organiseert de ouderraad van onze school een kippenfestijn. Vanaf 17u30 bent u welkom op school. Er is kinderanimatie voorzien (pannavoetbalkooi, springkasteel, speelmobiel).

- Kinderen aan € 10,00 (1/4 kip, aardappelen, groenten, saus, ijsje OF vegetarische maaltijd, ijsje)

- Volwassenen aan  € 15,00 (aperitief, 1/2 kip, aardappelen, groenten, saus OF aperitief, vegetarische maaltijd)

Inschrijven kan tot 18 mei door een e-mail te sturen naar ouderraad.geho@gmail.com met vermelding van 'Kippenfestijn + Naam kind + Klas + aantal kinderen (kip of vegi) + aantal volwassenen (kip of vegi)'. Overschrijven kan op het rekeningnummer BE10 7380 3971 0004 met de mededeling 'Kippenfestijn + naam Kind + Klas'.


Zaterdag 05/05 2x FEEST

Komende zaterdag 2x FEEST in Hooglede! Niet alleen is er de jaarlijkse kermis dit weekend, maar zaterdag doen de leerlingen RKG van het zesde leerjaar om 14u30 hun Vormsel. Hieronder nog wat praktische info.

Na navraag bij de gemeente Hooglede (verkeersvrij centrum i.f.v. kermis en kermisprogramma op zaterdag 5 en zondag 6 mei) kregen wij volgende info:
- Parking Quirinus en parking Gulden Zonne kunnen worden gebruikt.
- De straten worden pas verkeersvrij gemaakt vanaf 16u30.
- Parkeren en bijwonen van de vormselviering in de kerk zou dus geen probleem mogen zijn!


GEHOWOOD

... was TOP! Bedankt voor uw aanwezigheid op onze rode loper.


Ontbijt op school!

Het 6de leerjaar van juf Herlinde nam deel aan de wedstrijd van de Meli en ze wonnen een heerlijk ontbijt! Granola, smoothie, fruityoghurt, sandwiches, ... De leerlingen aten hun buikje rond! Dankjewel aan Kelly Dewulf voor het initiatief! Het was fantastisch!


Meer dan alleen les

We hechten veel belang aan zorg. Zorg voor alle leerlingen gebeurt in elke klas. Ook daarbuiten, tijdens activiteiten, op de speelplaats... zijn we ermee bezig. Zo doen we heel wat dingen die u misschien niet wist. Wist je dat..?


Wie zoekt, die vindt!

We zijn nog op zoek naar een winnaar van onze 'koetje kakje goes exotic'. De naam van de winnaar is Stijn Vergauwen of Vergouwen. De kaart zou verkocht zijn ergens in de Hogestraat of Kasteelstraat. Wie ons kan verder helpen mag gerust een berichtje sturen. Er wacht een mooie geldprijs op hem.


Nieuwsbrief lente

De nieuwe nieuwsbrief is er! Neem HIER snel een kijkje!


Inzamelactie: plastiek dopjes

Misschien kennen jullie de actie al. De organisatie “Vrienden der Blinden” zamelt plastiek dopjes in. Met de opbrengst bekostigen ze de opleiding van geleidehonden. Wij willen graag ons steentje bijdragen. Inzamelen kan in de rode ton aan het secretariaat. Helpen jullie? Graag propere dopjes om geen insecten aan te trekken! Klik op de foto links van dit bericht om te zien welke dopjes in de ton mogen en welke niet.


GEMEENTE: verkeersinfo meikermis

Op zaterdag 05/05/2018 en zondag 06/05/2018 gaat in Hooglede de jaarlijkse kermis in het centrum van Hooglede door.

Op zaterdag 5 mei van 15u tot 24u zal de Marktplaats tussen de Hogestraat en de Kerkstraat alsook het gedeelte van de Bruggestraat vanaf de Kerkstraat tot aan het kruispunt met de J. Thiostraat afgesloten zijn voor het doorgaand verkeer. Meer info: https://www.geopunt.be/kaart…

Op zondag 6 mei van 12u tot 20u zal de Marktplaats tussen de Hogestraat en de Kerkstraat afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. MEer info: https://www.geopunt.be/kaart…

Voor het verkeer komende van de Bruggestraat met bestemming Hooglede-centrum wordt het verkeer vanaf het kruispunt Bruggestraat-Grote Noordstraat omgeleid via de Grote Noordstraat, Beverenstraat, Roeselarestraat.

Voor het verkeer komende uit de richting van de Roeselarestraat en de Ieperstraat wordt het verkeer vanaf het kruispunt Marktplaats-Hogestraat omgeleid via de Hogestraat, Kleine Noordstraat, Ommegangstraat, Grote Noordstraat


Winnaars Koetje Kakje!

Dit zijn de WINNENDE NUMMERS! Alvast proficiat!

De hoofdprijs van Koetje Kakje Goes Exotic ten voordele van de bosklassen 2018 van het 6de leerjaar is 250 euro!
De hoofdprijs, nummer 548, werd nog niet afgehaald, ook enkele omliggende prijzen van 50 euro kunnen worden afgehaald.

Dit is mogelijk tot en met 1 mei 2018, op vertoon van het gekochte kaartje.


Actuele info maaltijden

Soms zijn er kleine wijzigingen mogelijk in het menu voor de middagmaaltijden. Je vindt de meest actuele informatie steeds op onze website onder 'menu'.


14 maart 2018 - geen school!Koetje Kakje Goes Exotic!

Koetje Kakje Goes Exotic! Maak op zaterdag 24 maart kans op de hoofdprijs van €250 of tal van andere leuke prijzen. Zin in een leuke tombola met een drankje en een heerlijke braadworst erbij? Iedereen welkom! Dit evenement is ten voordele van onze zesdeklassers die in mei op bosklassen gaan.


GeHo in de prijzen op het netbaltornooi!

Onze leerlingen van het 5de leerjaar deden gisteren met 3 ploegen mee aan het netbaltornooi in Staden. Er deden 25 ploegen mee. Ze behaalden een mooie 8ste, 3de en 1ste plaats. Proficiat jongens en meisjes!


Meneertje Winter

Meneertje Winter is in het land. Vorige week buiten picknicken onder een stralende winterzon (op vraag van de kinderen zelf). Vandaag bellen blazen in de vrieskou.


Waanzinnige ontmoeting!

Andy Griffiths vond het amazing en een eer om zijn Waanzinnige Boomhut om te toveren tot een totaalspektakel.


Infomoment nieuwe gezinnen 2018-2019

Op zondag 25 februari organiseren we een infomoment voor de ouders van peuters die volgend schooljaar kunnen starten. Deze voormiddag is vooral gericht op nieuwe gezinnen die nog kennis moeten maken met onze school.

Deel deze informatie gerust met vrienden, familie of kennissen uit de buurt met een (of meerdere) kind(eren) die volgend schooljaar de grote stap zetten!


Prettige vakantie!

We wensen onze leerlingen een prettige krokusvakantie!


Carnaval!

Vrijdag vieren we CARNAVAL! Kom naar school met je coolste verkleedkledij. Om 13u40 vertrekt onze carnavalsstoet (terug om 14u30). IEDEREEN WELKOM! De leerlingen brengen best een drinkbekertje mee (naam + klas op noteren). Voor de volwassenen staat er iets lekkers klaar op de speelplaats.


STIPPEN run

Morgen beginnen we dag drie van de vriendschapsweek met de 'STIPPEN run'. Vanaf 8u45 lopen we samen om zoveel stippen als mogelijk te verzamelen op de speelplaats! IEDEREN WELKOM om te supporteren of mee te lopen. Voor de volwassenen: er staat koffie klaar!


Dag van de Directeur!

Woensdag was het 'Dag van de directeur'. We zetten mevrouw Annick graag in de bloemetjes voor haar inzet voor de school!


Vriendschapsweek: stippenRUN

Volgende week start onze vriendschapsweek. Woensdagvoormiddag 7 februari houden we onze stippenRun. Met de kinderen van de lagere school lopen we een blokje rond de school. U bent vriendelijk uitgenodigd om te komen supporteren. Wij zorgen voor koffie!! Iedereen welkom!


Waanzinnig gevoel ...

Yes, we did it! Een waanzinnig avontuur sluiten we af met een waanzinnig goed gevoel.


Eerste voorstelling - laatste tickets!

We zijn er helemaal klaar voor! Vandaag vindt onze eerste voorstelling voor publiek plaats om 14.00 in de Gulden Zonne. Wie dit spektakel - terecht - niet wil missen, kan nog tickets kopen voor vandaag.


Het is bijna zover ...

We zijn klaar voor de grote verhuis. De waanzinnige boomhut verhuist naar de gulden zonne. Benieuwd naar de gezichtjes van de leerlingen.


Wegeniswerken in januari!

Vanaf 8 januari starten er wegeniswerken ter hoogte van het rondpunt van de Marktplaats Bibliotheek tot aan Hogestraat nummer 24.

Hierdoor zal er een gewijzigde verkeerssituatie van kracht zijn, gezien dit stukje Hogestraat niet meer toegankelijk zal zijn voor doorgaand verkeer.

De werken zullen drie weken in beslag nemen indien de weersomstandigheden dit toelaten. (maand januari)

Concreet naar omleidingen toe:

Vanuit het centrum van Hooglede zal u de Gemeenteschool kunnen bereiken door de omleiding te volgen via de Kerkstraat – Grote Noordstraat – Ommegangstraat – Hogestraat – Schoolstraat.

Komende uit de richting van Kortemark kan u de gemeenteschool bereiken via de Hogestraat – Akkerstraat – Kleine Stadenstraat (voor de school) Ieperstraat.

Ook de Kleine Stadenstraat blijft gedurende de werken steeds bereikbaar voor u als ouder.

Naar aanleiding van deze ingrijpende werken wordt het parkeerbeleid op de Marktplaats gewijzigd naar een parkeerzone met een beperkte parkeertijd van een halfuur waardoor u als ouder kan kort parkeren.

De parkeerplaatsen ter hoogte van de gemeenteschool blijven bereikbaar.

Details:

  • Van de vrijdagavond tot maandagochtend zal de Hogestraat wel toegankelijk zijn indien de weersomstandigheden dit toelaten.
  • De omleiding richting Kortemark gebeurt via de Roeselarestraat – Marktplaats – Kerkstraat – Grote Noordstraat – Ommegangstraat – Hogestraat.
  • De Kleine Stadenstraat is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Dus u als ouder kan wél steeds de Kleine Stadenstraat gebruiken. Deze maatregel wordt ingevoerd om het zwaar vervoer zoveel mogelijk te vermijden.
  • Er wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in de volgende straten:
    • Kerkstraat vanaf het kruispunt met de Hugo Verrieststraat tot aan het kruispunt met de Grote Noordstraat in de richting van de Grote Noordstraat
    • Ommegangstraat vanaf het kruispunt met de Grote Noordstraat tot aan de Veldstraat in de richting van de Veldstraat.
  • Bij vragen kan u terecht bij de mobiliteitsambtenaar: sophie.wittouck@hooglede.be of 051231391

Nieuwsbrief december

De nieuwe nieuwsbrief is er! Neem HIER snel een kijkje!


Proficiat sportieve leerlingen!

Onze 6de-jaars scoorden gisteren fantastisch op het netbaltornooi in Roeselare. Ze eindigden op een mooie 2de, 3de en 4de plaats. Goed gedaan jongens en meisjes.


Kerstborrel Ouderraad GeHo

De Ouderraad GeHo nodigt jullie uit op de jaarlijkse kerstborrel.


Laatste tickets!

Zaterdagavond en zondagavond uitverkocht. Laatste tickets voor vrijdag 14u, zaterdag 10u30 en zondag 10u30 beschikbaar. Bestellen maar...


Techniek in het derde leerjaar

Klusserdeklus!


Oudergesprekken kleuter afgelast 11/12

De oudergesprekken voor de kleuters op maandag 11/12 worden wegens de uitzonderlijke weersomstandigheden afgelast. Enkel de gesprekken voor de ouders die een afspraak hebben om 16u15 gaan door. Nadere informatie volgt nog.


Programmeren in klas

Unplugged programmeren en werken met robot Dash.


GeHo in de kijker ...

... kijken jullie mee?


Peuterinstuif!

Op zondag 19 november is er peuterinstuif. Alle kindjes geboren in het jaar 2016 zijn samen met mama en papa van harte welkom. Vanaf 10u30 is er doorlopend rondleiding doorheen de school waar je enkele kleuters aan het werk kan zien. Kom je erbij?


Start verkoop steunkaarten

Vanaf maandagavond 6 november zullen jullie de steunkaarten voor ons Totaalspektakel “DE WAANZINNIGE BOOMHUT” kunnen reserveren.

 

De voorstellingen gaan door op:

- vrijdag 26 januari om 14.00 uur

- zaterdag 27 januari om 10.30 uur

- zaterdag 27 januari om 17.00 uur

- zondag 28 januari om 10.30 uur

- zondag 28 januari om 17.00 uur

 

De prijs voor een steunkaart is:

- € 7,00 voor een volwassene

- € 4,00 voor een kind (tot 12 jaar)

 

De reservaties gebeuren online op de website: https://webshop.hooglede.be/. Betalingen gebeuren onmiddellijk bij het reserveren, hou dus best je bankkaart bij de hand. De ingangskaarten kunnen jullie daarna zelf afprinten.

 

Volgende week zullen jullie al eens kennis kunnen maken met alle groepen die deelnemen aan de voorstelling, via een filmpje op onze facebookpagina.

 

Zijn jullie ook WAANZINNIG benieuwd???


De nieuwsbrief is er!

De nieuwsbrief van deze herfst is er, in een nieuw jasje! Neem snel een kijkje op de pagina Info - Nieuwsbrief!


Dag van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 20 oktober vieren we Dag van de Jeugdbeweging! We starten de dag met veel ambiance op de speelplaats. En dat is nog maar het begin ...


Inzamelactie: kinderjuwelen

We organiseren graag een last-minute inzameling van kinderjuwelen voor vzw Talentri.

Wie kinderjuwelen heeft en die niet meer gebruikt, mag deze meebrengen naar school op vrijdag 20 oktober en in de inzameltas bij het secretariaat deponeren.

Help jij mee?
Meer info over Talentri via www.talentri.org.


Alles verloopt op wieltjes ...

Heel wat fietsactiviteit op school! Op maandag 2 oktober was er voor L1 en L2 Meester op de fiets. De politie kwam vorige maandag 9 oktober langs voor een grondige fietscontrole. Morgen (vrijdag 13 oktober) is het de beurt aan L3 en L4 voor Meester op de fiets en volgende week maandag (16 oktober) volgt dan het fietsbrevet voor L5 en L6!